Mooie treinreizen in Zwitserland: Glacier Express en Bernina Express

Mooie treinreizen in Zwitserland: Glacier Express en Bernina Express

Zwitserland staat bekend om zijn adembenemende landschappen, en wat is een betere manier om ze te ervaren dan via een schilderachtige treinreis? Twee van de meest populaire treinroutes in Zwitserland zijn de Glacier Express en de Bernina Express. Deze reizen nemen je mee door enkele van de meest pittoreske regio’s van het land, met adembenemende uitzichten en een onvergetelijke ervaring.

De Glacier Express, ook wel de ‘langzaamste sneltrein ter wereld’ genoemd, neemt je mee op een 8 uur durende reis door het hart van de Zwitserse Alpen. Beginnend in Zermatt, een charmant bergdorp dat bekend staat om zijn iconische Matterhorn-piek, baant de trein zich een weg door 91 tunnels en steekt 291 bruggen over, waarbij hij enkele van de hoogste bergtoppen en diepste valleien van Europa passeert.

Het hoogtepunt van de reis is het middelpunt in St. Moritz, een luxe skioord dat bekend staat om zijn glitter en glamour. Hier kunt u een pauze nemen en de luxe winkels van de stad verkennen, genieten van lekker eten of gewoon genieten van de omringende schoonheid van de Zwitserse Alpen.

Wat de Glacier Express onderscheidt van andere treinreizen, zijn de panoramische ramen, waardoor u zich volledig kunt onderdompelen in de verbluffende schoonheid van de landschappen. Als je door de Rijnkloof gaat, ook wel bekend als de ‘Swiss Grand Canyon’, word je getrakteerd op steile kliffen, brullende rivieren en charmante bergdorpjes.

De Bernina Express daarentegen neemt je mee op reis van Chur, de oudste stad van Zwitserland, naar Tirano in Italië. Deze UNESCO-werelderfgoedroute staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en opmerkelijke technische hoogstandjes. De trein klimt naar een hoogte van 2.253 meter bij de Berninapas en biedt een panoramisch uitzicht op gletsjers, met sneeuw bedekte bergen en glinsterende bergmeren.

Een van de hoogtepunten van deze reis is het oversteken van het beroemde Landwasserviaduct, een architectonisch wonder dat zich 142 meter uitstrekt en het schilderachtige landschap verbetert. De trein passeert ook het indrukwekkende Brusio-spiraalviaduct, waar de trein in een spiraalbeweging om zichzelf heen draait, waardoor passagiers het adembenemende landschap vanuit verschillende uitkijkpunten kunnen bewonderen.

Zowel de Glacier Express als de Bernina Express bieden luxueuze en comfortabele hutten, compleet met grote ramen en comfortabele stoelen, zodat u in alle comfort kunt genieten van de betoverende panorama’s. Het commentaar aan boord biedt interessante feiten en inzichten over de oriëntatiepunten en regio’s die u passeert, waardoor uw reis wordt verbeterd met een beter begrip van de omgeving.

Of u nu kiest voor de Glacier Express of de Bernina Express, één ding is zeker: u wordt getrakteerd op een onvergetelijke ervaring die de natuurlijke schoonheid van Zwitserland laat zien. Deze schilderachtige treinreizen belichamen de inzet van het land om zijn uitzonderlijke landschappen te behouden en voor iedereen toegankelijk te maken om te ontdekken en te waarderen.

Dus als u een reis naar Zwitserland plant, zorg er dan voor dat u de Glacier Express en Bernina Express aan uw reisschema toevoegt. Leun achterover, ontspan en laat de trein je meenemen op een reis door de adembenemende Alpenvalleien, majestueuze bergen en ongerepte meren, en dompel je onder in de adembenemende natuurlijke schoonheid die Zwitserland te bieden heeft.

Reacties zijn gesloten.