Grand Combin de Grafeneire: een berg in de Walliser Alpen

Grand Combin de Grafeneire: een berg in de Walliser Alpen

De Grand Combin de Grafeneire is een berg in de Walliser Alpen in Zwitserland. De berg is 4.314 meter hoog en is daarmee de vijfde hoogste berg van de Alpen. De berg ligt in het schiereiland Graubünden en is tevens de hoogste berg van dit schiereiland.

De naam Grand Combin is afkomstig van het Latijnse woord voor ‘grote hoefijzervormige berg’. De berg is inderdaad hoefijzervormig, met twee steile, scherpe pieken. De oostelijke piek is 4.314 meter hoog, de westelijke piek is 4.228 meter hoog. De twee pieken zijn gescheiden door een diep dal.

De Grand Combin is een populaire berg onder klimmers. Er zijn verschillende routes naar de top, maar de meeste klimmers kiezen ervoor om via de noordwestelijke route te klimmen. Deze route is niet erg moeilijk, maar het is wel belangrijk om goed voorbereid te zijn. De klim kan namelijk gevaarlijk zijn, vooral als het weer slecht is.

Als je de Grand Combin beklimt, heb je een prachtig uitzicht over de Alpen. Ook kun je onderweg verschillende soorten planten en dieren tegenkomen. Er is bijvoorbeeld een kans dat je een of meer van de zeldzame Edelweiss bloemen ziet.

De Grand Combin is een berg die zeker de moeite waard is om te beklimmen. Als je goed voorbereid bent, is het een prachtige ervaring die je nooit meer zult vergeten.

De Grand Combin de Grafeneire reikt tot een hoogte van 4.314 meter

De Grand Combin de Grafeneire, gelegen in de Zwitserse Alpen, is een berg met een hoogte van 4.314 meter. Het is de hoogste berg in het massief van de Grand Combin en de op twee na hoogste berg in het kanton Wallis. De berg is bedekt met ijs en sneeuw en heeft een steile, gletsjerachtige noordelijke helling en een minder steile zuidelijke helling.

De eerste beklimming van de Grand Combin de Grafeneire werd in 1857 uitgevoerd door een Zwitsers team onder leiding van J.P.C. Abgot. De berg is sindsdien een populaire bestemming onder bergbeklimmers. In augustus 2013 overleed een 20-jarige Tsjechische vrouw tijdens een poging om de berg te beklimmen.

De Grand Combin de Grafeneire bestaat uit meerdere toppen, waaronder de Grand Combin de Grafeneire

De Grand Combin de Grafeneire is een berg in de Zwitserse Alpen. De berg bestaat uit meerdere toppen, waaronder de Grand Combin de Grafeneire. De berg is 4.314 meter hoog en is daarmee een van de hoogste bergen in de Alpen.

De Grand Combin de Grafeneire is een populaire bestemming onder bergbeklimmers. De berg is relatief makkelijk te beklimmen en biedt prachtige uitzichten over de omgeving. Ook is de berg een populair ski-gebied.

Reacties zijn gesloten.