De Glacial Express: de schilderachtige treinreis van Zwitserland van Zermatt naar St. Moritz

De Glacial Express: de schilderachtige treinreis van Zwitserland van Zermatt naar St. Moritz

De Glacial Express: de schilderachtige treinreis van Zwitserland van Zermatt naar St. Moritz

Zwitserland, bekend om zijn ongerepte berglandschappen, is een land dat reizigers altijd weet te boeien met zijn natuurlijke schoonheid. Een van de beste manieren om dit adembenemende landschap te ervaren, is door een ritje te maken met de Glacial Express, een treinreis die je van begin tot eind versteld zal doen staan. De Glacial Express rijdt van Zermatt naar St. Moritz, is meer dan 290 kilometer lang en passeert enkele van de mooiste regio’s van Zwitserland.

De reis begint in Zermatt, een charmant dorpje aan de voet van de Matterhorn, een van ’s werelds meest iconische bergen. Als de trein vertrekt, wordt u meteen begroet door panoramische uitzichten op besneeuwde toppen, weelderige groene valleien en kristalheldere meren. De Glacial Express baant zich een weg door tal van bergpassen en tunnels en neemt je mee op een onvergetelijk avontuur.

Een van de hoogtepunten van deze reis is de oversteek van de Oberalppas, het hoogste punt van de route. De trein bereikt een hoogte van 2.033 meter, waardoor passagiers de majestueuze Zwitserse Alpen in al hun glorie kunnen aanschouwen. Terwijl je uit de ramen staart, word je getrakteerd op weidse vergezichten van alpenweiden, watervallen en dramatische kliffen. De enorme grootsheid van het landschap is ontzagwekkend en het is geen wonder dat deze treinreis vaak de ‘mooiste ter wereld’ wordt genoemd.

De Glacial Express gaat echter niet alleen over het prachtige landschap, maar ook over de trein zelf. De touringcars zijn speciaal ontworpen om passagiers maximaal comfort en luxe te bieden, met ruime zitplaatsen, grote panoramische ramen en zelfs een eetservice aan boord. Leun achterover, ontspan en laat u verwennen terwijl u geniet van de ongelooflijke bezienswaardigheden die voorbij komen.

Onderweg stopt de Glacial Express bij verschillende charmante steden en dorpen, waardoor u de lokale cultuur en tradities kunt ontdekken. Stap uit bij Andermatt, een pittoresk bergstadje in het hart van de Zwitserse Alpen. Bewonder de historische gebouwen, maak een ontspannen wandeling door de betoverende straten en geniet misschien van wat Zwitserse chocolade of traditionele kaasfondue.

De reis gaat dan verder door het betoverende landschap van de Rijnkloof, ook wel bekend als de Zwitserse Grand Canyon. De trein daalt af in de dramatische kloof en biedt een prachtig uitzicht op torenhoge kliffen, bossen en de meanderende rivier de Rijn. Het is een ervaring die je betoverd achterlaat.

Als de Glacial Express zijn eindbestemming, St. Moritz, bereikt, wordt u begroet door een chique bergresort dat bekend staat om zijn glamoureuze aantrekkingskracht. St. Moritz trekt al meer dan een eeuw de rijken en beroemdheden aan, met zijn luxe hotels, luxe boetieks en skipistes van wereldklasse. Neem de tijd om deze exclusieve alpine speeltuin te verkennen voordat u afscheid neemt van een onvergetelijke reis.

De Glacial Express van Zermatt naar St. Moritz vat de schoonheid van de Zwitserse natuurlandschappen echt samen. Het is een treinreis die je blijvende herinneringen zal bezorgen en een diepe waardering zal geven voor de majestueuze bergen, ongerepte meren en charmante bergdorpjes van het land. Dus stap aan boord, leun achterover en bereid je voor om versteld te staan ​​terwijl je aan dit schilderachtige avontuur van je leven begint.

Reacties zijn gesloten.